FAQ/Vanliga Frågor

Har du frågor om din bils behandling? eller vill du veta mer? Vi har svarat på de vanligaste frågorna nedan men tveka inte på att höra av er till oss!

När är det bäst tid att lägga lackskydd eller vax?


- Vi utför lackskydd för din bil året runt, lackskyddet är mest fördelaktigt när bilen är i nyskick. Detta är för att så lite korrigering på lacken behövs och ni som kund kan få glädjas av en bil som håller sig i nyskick under många år. Givetvis går det bra att lägga lackskydd på en äldre bil också, korrigeringen blir dock ännu viktigare för att lackskyddet ska kunna fästa så bra som möjligt på bilens lack. Repor i lacken resulterar i en ojämn lack och lackskydd får då svårare att fästa, efter korrigering återställs dock lacken jämnhet i stor mån.
Samma gäller för vax.

Vad är skillnaden på lackskydd och vax?

Ett keramiskt lackskydd är en kemisk beläggning. Skyddet bildar en "hinna" på lacken som är motståndskraftig mot i stort sett allt. Ett vax däremot är en naturlig produkt från växtriket som inte är lika motståndskraftig mot exempelvis avfettning och tvätt av fordonet. Det har därmed en kortare hållbarhet i jämförelse med ett keramiskt lackskydd.

Hur sköter jag min bil efter en behandling?

Efter behandling fås intyg där skötselråd finnes.
Efter en keramisk behandling ska man tänka på att försöka tvätta bilen med jämna mellanrum för att kunnas glädjas åt en ren bil. Vidare har vi inte krav, däremot rådgiver vi gärna för hur man underhåller just ert fordon för bästa resultat.
Väljer man att välja en av våra vaxbehandlingar gäller det att man tvättar bilen med jämna mellanrum, undviker starka avfettningsmedel samt försöker tvätta så skonsamt som möjligt. Givetvis rådgiver vi även efter en vaxbehandling.

Vad skulle ni rekommendera till min Porsche 911?

Vi skulle rekommendera er att välja en keramiskt lackskyddsbehandling om fallet är så att ni kör dagligen med bilen och ni önskar en lättunderhållen bil.
Är det däremot en bil ni enbart brukar på helger eller vid speciella tillfällen skulle vi rekommendera en vaxbehandling för att kunna erbjuda er en så hög glans som möjligt på bilen.

Kan man göra en behandling själv hemma?

Givetvis kan man göra en behandling av sin bil hemma, dock ska man ha i åtanke att de lackskydd och vaxer vi använder oss av kräver certifiering och utbildning då appliceringen är svår och noggrannheten som krävs är oerhört hög. Därav kan man inte förvänta sig samma resultat om man gör det själv som om man låter oss göra det